Planera er försäljning

 

Sätt upp ett mål med försäljningen.

Ska pengarna gå till en klassresa, nya matchtröjjor eller till välgörenhet?

Hur mycket pengar behövs?

Var ska vi sälja?

Hur ska vi sälja?

 

Ju tydligare mål ni sätter upp desto hårdare kommer alla jobba för att sälja många först hjälpen-kit. • Utse en ansvarig. Till exempel en förälder. Ett bra tips är att ni delar in er i "lag" om 3-4 personer som hjälper varandra i försäljningen. Då är det dessutom lättare att dela upp försäljningen i områden när ni till exempel ska knacka dörr.

 

Olika försäljningssätt

 

 

Knacka dörr i ert område

Ni behöver inte knacka många dörrar innan ni sålt era första hjälpen-kit. Berätta för kunderna varifrån ni kommer och varför ni säljer kiten. Exempel :"Hej jag heter Carl och kommer från klass 5a i Sandströmsskolan, vi säljer första hjälpen-kit för att tjäna pengar till klassresan!"

Viktigt: Kom ihåg att aldrig knacka dörr själva och att ni informerar en vuxen var ni kommer att vara och när ni kommer hem.

 

Marknader och basarer

Om det är marknader eller loppmarknad i området kan ni fråga om ni kan sälja första hjälpen-kit på marknaden. Gör gärna egna skyltar där det står var ni kommer ifrån och vad ni säljer.
Ni kan även anordna en egen loppmarknad eller basar i ert område. På marknader kommer det oftast mycket folk från området där ni bor. Det är ett utmärkt sätt för er att tjäna pengar till klassen då många vill stödja en lokal klass eller förening.

 

Lokala mataffären

Ni kan fråga den lokala butiksägaren om ni kan få sälja första hjälpen-kit utanför affären.  Det kommer ofta mycket folk till mataffären efter jobbet.

 

Träning eller match

När ni har match eller träning med laget kan det vara ett bra tillfälle att sälja förstat hjälpen-kit till supportrar till klubben. Supportrar som kommer till matchen är där för att för att stödja er. Dom köper säkert mer än gärna ett första hjälpen-kit av er. Vänner och bekanta Berätta för vänner, släktingar och föräldrars arbetskamrater vad ni säljer och varför.

www.klasspengen.se erbjuder klasser och föreningar ett enkelt sätt att tjäna pengar till klassen eller klasskassan. Genom att sälja våra lättsålda första hjälpen-kit får ni snabbt ihop pengar till klassresan.